Klikprothese

Wij zijn gespecialiceerd in klikprotheses. Voor het plaatsen van implantaten  is een goedkeuring van uw zorgverzekeraar nodig. Als u belt met de praktijk kan er een afspraak gemaakt worden om te kijken of u er in aanmerking komt voor vergoeding. Eventueel daarna kan er voor u een aanvraag verzorgd worden.

free site maker
De vergoeding voor een overkappingsprothese op implantaten, het zogenaamde klikgebit, wordt 100% vergoed uit de basisverzekering. Wél geldt een eigen bijdrage dat u voor deze behandeling moet betalen. Hieronder de regels voor 2019
Wat wordt vergoed?
de implantaten die nodig zijn voor de behandeling
het kliksysteem op de implantaten
het kunstgebit dat op de implantaten wordt vastgeklikt
de techniek- en materiaalkosten tot een maximaal bedrag

Wat is uw eigen bijdrage?


Bij sommige zorgverzekeraars hangt dit af of u een naturapolis heeft of een resistitutiepolis heeft. Daarnaast zijn er grote verschillen tussen de verzekeringen onderling dat u er verstandig aan doet om vooraf te informeren bij uw zorgverzekering wat het in uw geval gaat kosten.

Wanneer kom je in aanmerking voor een klikgebit?
mensen die geen eigen tanden en kiezen meer hebben in hun onderkaak en bovenkaak. Dus volledig tandeloos zijn.
mensen die geen normaal kunstgebit kunnen krijgen omdat zij problemen hebben met de vorm van hun kaak
mensen die een erg geslonken kaak hebben, omdat zij al lange tijd een kunstgebit dragen
Wat is een klikgebit
Wanneer u een klikgebit aangemeten krijgt, dan krijgt u 2 implantaten in de onderkaak geplaatst waarop een nieuwe onderprothese op 2 drukknoppen wordt vastgeklikt. U kunt het gebit zelf uitnemen en weer vastklikken. Ook wordt een nieuwe bovenprothese (zonder implantaten) aangemeten, passend op het nieuwe klikgebit.
Vergoeding van een volledige prothese (kunstgebit) zonder implantaten
Een gewoon, volledige prothese wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt een eigen bijdrage van 25%.
Belangrijk!
Komt u voor volledige of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking, dan heeft u vooraf toestemming nodig van uw zorgverzekeraar. Uw behandelaar zal dit bij uw verzekering aanvragen.